Behandelingen

Hieronder vindt u een overzicht van alle behandelingen.

Scheren

Onder scheren verstaan wij het inkorten van de vacht in met behulp van een tondeuse. De lengte van de vacht is afhankelijk van wat de eigenaar graag wil en of de hond veel klitten heeft. Heeft uw honden veel last van klitten? Dan is er geen andere mogelijkheid dan de vacht kort scheren. Ontklitten is in dit geval namelijk veel te pijnlijk en mochten de klitten zelfs al een laag vilt hebben gevormd, krijgen wij die klitten er nooit meer uit..

Plukken

Ruwharige honden moeten geplukt worden. Plukvachten verliezen gemiddeld genomen 2 keer per jaar hun dekvacht. Wanneer de dekharen makkelijk loslaten is uw hond toe aan een bezoek. Tijdens het bezoek aan de trimsalon wordt de dekvacht met de hand eruit geplukt. Het is erg belangrijk dat de vacht goed loszit anders is dit pijnlijk voor de hond.

Knippen

Veel honden worden geschoren, maar ook wordt er bijna altijd wel iets geknipt. Honden worden dan helemaal of gedeeltelijk met de hand geknipt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de hak en voeten, maar ook het afwerken van de natuurlijk belijning van het lichaam.

diensten trimsalon
staart herder behandelingen trimsalon happy fluff borne

Ontwollen

Een groot deel van de honden heeft een dubbele vacht. Onder de dekvacht zit nog een laag, de ondervacht. Gemiddeld genomen laat deze 2 keer per jaar los. Voor honden met een echte dikke ondervacht is aan te raden deze minimaal 2 keer per jaar te laten verwijderen.. Dit in verband met viltvorming.

Kleine behandelingen

  • ontklitten
  • tekencontrole en verwijderen
  • wassen
  • nagels knippen
  • voetjes uitscheren en rondknippen

Nagels knippen en wassen behoort bij een uitgebreide trimbehandeling.

Voor prijzen zie Prijslijst.